sale
Вижте всички статии

6 признака на качествената дамска чанта

Всички знаем, че качеството на дамските чанти може да варира. Предлагаме ви основните признаци на качествената дамска чанта (не задължително скъпа), по които да можете да разпознаете колко високо е качеството й. Разбира се, кожата/платът винаги са важни и водещи, но рядко потребителите успяват да различат качествената кожа и плат, особено когато говорим за онлайн пазаруване.

 

 

Ето за какво да внимавате при покупка на дамска чанта:

 

1. Циповете на чантата

Повечето нискокачествени чанти се произвеждат от по-евтини материали, в това число с евтини ципове. Виждали сме много дамски чанти на различни марки, но още не сме виждали качествена чанта с евтин и некачествен цип... Търсете снимка, показваща отблизо ципът на чантата. Ако няма такава, попитайте търговеца какъв е ципът на чантата. Тук, разбира се, не говорим само за закопчаващата метална част, а и за зъбците на самия цип. Повечето качествени ципове са метални, но се срещат и по-нежни, неметални ципове, които подхождат повече на модела и общата визия на чантата. Ако забележите прозиращ, тънък цип, това не е вашата чанта. Често тези ципове след известно време се накъсват и износват много бързо.

 

Как да разпознаем качественият цип?

На първо място: всяка уважаваща се марка дамски чанти има брандиран цип - на езичето има логото, името или инициалите на производителя/марката. Възможно е заради дизайна конкретен цип да не може да побере името на марката (особено тези с по-дълги имена), но качеството на самия цип не отстъпва на брандираните такива. Загледайте и краищата на ципа - когато е качествен, той има подсилен край, така че при откопчаване/закопчаване в двата края металната закопчалка да не може да се изплъзне. Често при качествените дамски чанти, края на циповете са дошити със същата кожа/плат, от която е изработена и самата чанта. Качествените чанти имат плътен, непрозиращ цип, без стърчащи краища, без разплетени конци и без размествания в зъбците за закопчаване. Разбира се, това правило важи както за външния цип, така и за всички вътрешни (които макар и по-малки, могат да разкрият много за общото качество на чантата).

 

Качествени ципове на дамски чанти

 

 

2. Подплатата на чантата

Често дамските чанти се избират по-скоро заради външния дизайн. Ако държите обаче на качеството и искате да имате качествена чанта - вижте я и вътре. Подплатата като по-скрит елемент от очите на потребителите, винаги се оказва разочароваща при чантите с ниско качество. Важно е когато разглеждате за брой джобове и типове закопчаване, да следите и за качеството на подплатата. Щом чантата претендира да е качествена, то подплатата й със сигурност ще бъде на високо ниво. Прозиращите части на подплатата и тук могат да ви обещаят разочарование, затова внимавайте - кривата, незашита до край или нищеща се подплата подсказват за ниско качество. Ако подплатата на дадена чанта не ви изглежда "по мярка" и сякаш е шита "на поточна линия", можете да сте сигурни, че качеството не е на ниво.

 

Как да разпознаем качествената подплата на дамска чанта?

Когато подбираме чантите за нашия онлайн магазин, винаги искаме да проверим и вътрешната част и да се уверим в обещаното високо качество от различните марки. Качествената подплата има плътен вид на допир, няма излишък, който се защипва в ципа при отварянето/затварянето му и е точният размер спрямо вътрешната част на чантата. Често качествената подплата е отново брандирана (поне на марките, които ние сме избрали), или поне името на марката присъства във вътрешността на чантата. Обикновено подплатата е съчетана с общия дизайн и цвят на чантата, така че да допълни цялостното усещане за високо качество и луксозен избор. Трябва да можете да видите долната част на чантата от вътрешната й страна и подплатата й да не "плува" неоформена.

 

Подплата дамска чанта

 

3. Шевовете на чантата

Няма качествена изработка на дамска чанта с криволичещи шевове. Стандартите при изработка на дамските кожени чанти в световен мащаб толкова се повишиха, че вече всеки детайл, включително шевовете, са от значение. Следете за недовършени шевове, промяна в цвета на конците, избеляване на основните външни шевове и за липсващи/прескочени бодове. Най-осезаемо грешките се виждат на прави, дълги участъци по дължината на чантата, на свързването между ципа и чантата (разстоянието между зъбците на ципа и ръба на чантата не бива да се променя) и на дънните шевове (тези, които обикалят дъното или закрепят дъното).

 

Как да разпознаем качествените шевове на дамската чанта?

Качествените шевове са от качествени конци, което означава, че трябва да са здрави, плътни, без промяна в цвета и здраво прилепнали към основата. Всички шевове трябва да са прави (освен ако няма асиметричен ефект), а при вътрешните шевове не бива да има "нагърчване". Понятието за "прескачане на шевовете" не съществува при изработката на качествените чанти. Шевовете трябва да са от край до край без прекъсване, без наслагване и без стърчащи краища.

 

Шевове дамска чанта

 

 

4. Дръжките на чантата

Къси или дълги дръжки, дамската чанта обикновено има 1 или 2 дръжки, често + допълнителна дълга дръжка за носене на или през рамо. По изработката на дръжките можете лесно да познаете коя чанта е качествена и коя не. Твърди набрани дръжки, стърчащи конци и нестабилни свързващи части подсказват за цялостното лошо състояние на чантата.

 

Как да разпознаем качествените дръжки на чанта?

Концентрирайте се върху свързващите елементи на дръжките. Дали са метални халки, закопчалки или са директно зашити - свързването на дръжките ще ви подскаже дали чантата е качествена. Качествената чанта има и качествени дръжки - от край до край. Шевовете са прави, без промяна на разстоянието по цялата дължина, свързващите елементи имат или логото на марката, или са в същия цвят като останалите елементи (особено ако са метални). Визуално дръжките трябва да изглеждат като едно цяло с общата визия на чантата, а качествените дръжки са само продължение на прекрасната изработка.

 

Дръжки дамски чанти

 

 

5. Декоративни капси, пайети, камъчета на дамски чанти

Трудната изработка на детайли, декорации и украси върху дамски чанти прави този фактор може би най-лесен за разпознаване и разграничаване коя чанта е качествена. Проверете дали са налице всички декоративни камъчета, капси, пайети и други. Обикновено те се закрепят с лепило, затова е добре да проверите за останало лепило по външната страна, което да ви подскаже, че тази чанта не е подходящ избор. Пайетите са още по-трудни за изработка, тъй като обикновено те се пришиват с тънки кончета, на близко разстояние едно от друго и образуват определени форми. Следете за цялостната визия на чантата - качеството означава всеки детайл да бъде съобразен и с перфектна изработка. Обикновено по-ниското качество чанти не залагат на детайлите и подобни декоративни елементи, тъй като те са допълнителен разход и изискват много внимание. Още по-трудно се изработват чанти, изцяло от пайети, перли или пух, тъй като тяхното съхранение и транспортиране са по-трудни и рискови. Ако даден детайл е крив, вижда се лепило, зашит е неправилно или липсва част от декорацията - откажете се от тази чанта.

 

Как да разпознаем качествени декоративни елементи по чантата?

Научете се да бъдете максималисти към своята чанта - за всеки детайл, за всеки елемент. Всяка качествена чанта има забележително добре изработени елементи. Дори чантата да е с изчистен дизайн без декорации, тя със сигурност има малки елементи в дизайна си, които да ви подскажат дали си заслужава покупката или не. Колкото по-малки са елементите, толкова по-трудни са за изработка, а добре изработените малки елементи са гаранция за високото ниво на дадена чанта. Практиката ни показа, че марките, които избягват да изработват детайлни декорации и украшения не могат да предложат високо качество и не могат да поддържат постоянното ниво на максимализмът ни.

 

Дамски чанти с детайли

 

 

6. Опаковане при транспортиране

Често марките, които държат да подчертаят и съхранят качеството на продуктите си, използват специфични допълнителни екстри в опаковането на продуктите. При дамските чанти това обикновено включва пълен набор от опаковане: хартия, изолиращи меки части, найлони, лепящи стикери по металните части, картони и други. При ниско качествените чанти можете да сте сигурни, че са спестени средства първо от нейната опаковка. Това означава, че при тях не са вложени (почти) никакви средства в опаковка, тъй като опаковането обикновено се изхвърля от търговеца преди да предложи и изложи на клиента крайния продукт. Поискайте от търговците да ви покажат опакована (в не търговски вид) чанта (дори да е друг модел) на същата марка или серия, за да се ориентирате за качеството й.

 

Как да разпознаем качествената дамска чанта по опаковката й?

Има няколко отличителни белега, за които да следите в опаковката на чантите. Тук дори няма да споменаваме за външното найлонче/торбичка, което трябва да е с точен размер, така че да побере различните чанти. Марковите дамски чанти имат брандирани найлонови пликчета, защото за брандът е важно да запази идентичност и да гарантира до последния детайл, че производството на продукта му е проверено и доказано. При транспортирането на дамските чанти с метални части, ципове и декорации абсолютно задължително е опаковането с допълнителен картон или залепящо се фолио, така че елементите да се предпазят от надраскване. Още по-сложно става транспортирането и съхранението на изцяло лачените дамски чанти, тъй като те са най-податливи и застрашени от надраскване. Лачените чанти трябва да бъдат изцяло в картон или плътни хартиени пликове. По-голямата част от качествените дамски чанти се транспортират с хартиен пълнеж в тях, за да не се смачка или скъса долния ръб на чантата. Когато има опасност от прегъване на кожата (в долната част най-често) към висококачествените чанти се добавят дунапренени обръчи, подложки, фунии, така че при натиск кожата/лакът да не може да бъде деформиран. Дръжките най-често са захванати с хартиен обръч една за друга или са прибрани вътре в чантата. Външната хартиена опаковка е по-скоро задължителна, когато говорим за качествени чанти. Това е тънка, леко прозираща (най-често бяла) хартия, обикаляща чантата или поне най-деликатните части от нея. Висококачествените чанти имат и подарък към всяка единична чанта - "Торба против прах", в която търговецът (а след това и вие) да съхранява чантата. Този тип торби приличат по-скоро на пазарски торбички, защото имат дръжки за носене, но са доста по-тънки и не позволяват до чантата да стигат прах, влага и светлина. Предпазват от избеляване кожата и плата на чантата, така че ако този сезон няма да я ползвате, можете да сте сигурни, че вашата любима чанта ще бъде съхранена правилно. Най-често на тези торбички против прах отново има марката на чантата. Следете за оригиналните етикети на вашата чанта - опаковките и етикетите трябва да са на една и съща марка.

Опаковки дамски чанти

Опаковки на дамски чанти

 

 

 

Petkovbags.com - Защото обичаме чанти!

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари